Om föreläsaren

Kaj Jensen, en Mölndalsbo från födseln, har sitt ursprung i en mångkulturell bakgrund med en far från Danmark och en mor från Finland. Detta har inspirerat honom till att fördjupa sig i släktforskning i dessa länder. Med ett brinnande intresse för kyrkohistoria och närliggande ämnen har Kaj ägnat sig åt studier och forskning inom detta område. 

För närvarande är Kaj en aktiv ledamot i både Göteborgsregionens Släktforskare och Emiweb, där han delar med sig av sin expertis och erfarenhet till andra entusiaster inom släktforskning. 

Under sitt yrkesliv har miljöfrågor varit en hjärtefråga för Kaj, och han har ägnat över tio år åt heltidspolitik i Örebro, där han hade särskilt ansvar för miljöfrågor. Innan han gick i pension 2023 arbetade han som enhetschef i Kungsbacka, där han fortsatte att göra betydande insatser för samhället. 

Om föreläsningen

I sitt föredrag om släktforskning i Danmark delar Kaj med sig av grunderna för att bedriva släktforskning i Danmark på distans. Med sin gedigna kunskap och erfarenhet guidar han deltagarna genom olika metoder och resurser för att utforska sina danska rötter och föra sin släkthistoria vidare. 

Tidpunkt för föreläsningen

Anges senare