Oavsett om du anländer med tåg, buss eller flyg tar det inte lång tid att komma på plats i Malmö. Med direkttåg till Göteborg och Stockholm, närheten till Europas tåg- och bussnätverk och två internationella flygplatser är Malmö kanske Sveriges mest tillgängliga stad.

Åka tåg eller buss till Malmö

Alla tåg och bussar åker alltid förbi Malmö Centralstation. Stationen Triangeln och Hyllie station är två andra större stationer i Malmö.

Flyga till Malmö

Om du vill flyga till Malmö finns flygplatsen i Köpenhamn (CPH) eller Malmö Airport/Sturup (MMX) i Svedala att välja mellan.

Från flygplatsen i Köpenhamn tar du dig enkelt med tåg eller bil till Malmö över Öresundsbron. Med tåg tar det cirka 20 minuter från flygplatsen till Malmö C och kostar ca 130 kr och biljetten kan användas för anslutningsresa på Malmö stadsbussar.

Biljetter till tåget köper du antingen via Skånetrafikens app eller i automater på flygplatsen. Kom ihåg att välja Skånetrafikens röda biljettautomater om du åker med Öresundståget (det finns även SJ-automater men de biljetterna gäller bara på SJ:s tåg och de går inte särskilt ofta från Köpenhamn). Via Skånetrafikens app kan du köpa biljetterna i god tid i förväg och du aktiverar bara biljetten först när du ska använda den.

Malmö Airport ligger 30 kilometer från Malmö centrum. Flygbussarna trafikerar sträckan mellan Malmö Airport och Malmö och stannar på ett par platser på vägen mot Malmö C. Turen tar ca 40 minuter till Malmö C och kostar ca 130 kr.

Biljetter till flygbussen köper du antingen i förväg på Flygbussarnas hemsida eller via Flygbussarnas app eller i en automat i anslutning till bagageutlämningen. Bussarna avgår i anslutning till flygens ankomst.

Resa i Malmö/Skåne (lokalt)

Lokaltrafiken i Malmö är väl utbyggd och täcker de flesta delar av staden. Det finns flera sätt att köpa biljetter när du ska resa. Du kan köpa biljett i Skånetrafikens app, i biljettautomater, på hemsidan, hos Skånetrafikens kundcenter och ombud samt med betalkort ombord på våra bussar.

Isstadion, Stadion eller Södertorp är de närmaste busshållplatserna. Från knutpunkten Södervärn är det ca 1,5 km att gå till Baltiska Hallen.

 

Baltiska Hallen (Google Maps)