”Haur du sitt Malmö, har du sitt varden”

Det är drygt 25 år sedan denna slogan (på rikssvenska – ”har du sett Malmö har du sett världen”) lanserades av Sydsvenska Dagbladet och kanske ligger det numera något i det. Mellan Malmö och Köpenhamn sträcker sig sedan länge Öresundsbron, staden har fått sin skyskrapa i form av Turning Torso och på Möllan hittar du mat och dryck från alla världens hörn.

Det börjar i Malmö

Malmö är mer än en stad. Malmö är fullt av kreativa människor som skapar teater, konst och musik. I Malmö kan du träffa på en lovande ung designer, en kock som är stolt över sin första Michelinstjärna, en regissör som utmanar gränserna eller ett band som nyss har spelat in sitt första album.

I Malmö flödar idéerna. Det är en stad dit många kommer för att förverkliga sina drömmar. Det märks på mångfalden och människorna.

Malmö kan stoltsera med fler restauranger per invånare än någon annanstans i Sverige. Runt Möllevångstorget och Davidhallstorg experimenterar unga restaurang- och bistroägare med kulinariska influenser från bland annat Frankrike, Italien, Indien, Libanon och Iran.

Från skandinaviskt till orientaliskt

Malmö har en restaurang med två Michelinstjärnor, Restaurang Vollmers. På andra sidan av skalan är Malmö Sveriges falafelstad med utmärkt snabbmat som passar olika plånböcker.

Länkar: